Posezónne stretnutie pri guláši dňa 23.09.2023.

5. septembra 2023
2 min read

Výbor ZO SZV Martin

Vás pozýva na posezónne stretnutie pri guláši dňa 23.septembra 2023 od 9.00 hod. v areáli včelárskej paseky v Martine.

Prisľúbenú máme prednášku od nového predsedu SZV Ing. Pavla Fiľa s následnou diskusiou aj ohľadom blížiaceho sa ázijského sršňa.
Občerstvenie bude podávané na jednorazový riad, ale pokiaľ by ste chceli pomôcť našej prírode, môžete si doniesť vlastnú misku (tanier) a lyžicu.

Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Na záver mailu pripájam mapky s trasami, ktorými je možné prísť k paseke.

1. Cesta na paseku vedie po hlavnej ceste na stráňach odbočí sa na ul. Bezručova, na konci ulice vľavo na Viliama Žingora a z nej vpravo na Korunovo pokračuje sa na koniec rovinky tam sa zahne vľavo a po 20m vpravo sa nachádza mostík, za mostíkom už nasleduje nespevnená(dajte si pozor na nižšie podvozky áut) cesta popri chatkách na dolné alebo horné parkovisko na lúke.

2. Červená trasa: Kaštieľ Záturčie pokračujte cez družstvo k bráne(ak je zatvorená použite žltú trasu), ďalej nasleduje poľná nespevnená cesta k parkovisku pod pasekou pri bráne.

3. Žltá trasa: Prejdete cez Nový Martin cestou ul. Potočná smerujúcu na stráne (vrchná cesta), na jej konci je odbočka a značka zákaz odbočenia vpravo, otočte sa na ďalšej križovatke a vráťte sa na k odbočke, za odbočkou sa nachádza mostík, za mostíkom je nespevnená poľná cesta po nej smerujte rovno až po plynový rozvádzač. Pri ňom choďte, buď vpravo(s napojením sa na červenú trasu a cez tri topole) alebo vľavo popri lesíku a následne hore na vrch lúky kde sa nachádza horné parkovisko.

Link na google maps (objekt včelárskej paseky):

TU Poloha včelárskej paseky. 

Tešíme sa na stretnutie s Vami.